Ve Fakultní nemocnici Ostrava opravují za 56 mil. polikliniku

2. 10. 2015 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
V areálu Fakultní nemocnice Ostrava opravují polikliniku, která je jedním z nejrozsáhlejších objektů v nemocnici. Modernizace za více než 56 milionů korun by měla skončit ještě v průběhu letošního roku, následovat budou další chystané úpravy. ČTK o tom informoval mluvčí nemocnice Tomáš Oborný.


„V první polovině září bylo vyměněno zhruba 80 procent oken a zateplena střecha i odpovídající část obvodového pláště. V druhé polovině září polikliniku Fakultní nemocnice Ostrava čeká i výměna všech vstupních dveří a prosklených výplní a dokončení zateplení fasády a střech,“ uvedl Oborný. Nemocnice plánuje, že by v budoucnu některé prostory polikliniky, například uzavřené čekárny, byly klimatizovány. S těmito úpravami chce ale začít až v příštím roce a provádět je zřejmě bude na etapy, protože by měly stát asi 22 milionů korun.

Mluvčí uvedl, že kromě polikliniky byly v nemocnici renovovány i obě přistávací plochy pro vrtulníky. U heliportu za onkologickou klinikou byla vybudována zcela nová přistávací plocha, příjezdová cesta a upraveno bylo i okolí. Heliport u urgentního příjmu má kvalitnější povrch i novou rampu pro nájezd techniky na plochu.

„Součástí obou rekonstrukcí byla i komplexní oprava mostu - příjezdové cesty k urgentnímu příjmu, která byla opatřena kvalitní hydroizolací, odvodněním a novým živičným povrchem,“ podotkl Oborný. Na investici za celkem 17 milionů korun získala nemocnice evropskou dotaci. S pomocí evropských peněz pak nemocnice za 7,6 milionu korun bez DPH zateplila i objekt centrální kuchyně.

„V objektech polikliniky a centrální kuchyně si zvykli hnízdit rorýsi obecní. Protože zateplení jim hnízdění znemožnilo, chystáme se na obou zrekonstruovaných budovách umístit několik budek, v nichž by zástupci tohoto chráněného druhu našli svůj domov,“ uvedl Oborný. Dodal, že za dalších 3,6 milionu korun se v areálu zatepluje i budova patologie.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?