Ve Vysokém Mýtě začne stavba stanice záchranné služby

2. 8. 2019 7:48
přidejte názor
Autor: Redakce
Do konce srpna začne ve Vysokém Mýtě na Orlickoústecku stavba nové stanice záchranné služby téměř za 30 milionů korun. Dosud základna záchranářů sídlí v nevyhovujících prostorách, uvedl Pardubický kraj v tiskové zprávě. Postupně buduje základny i jinde.


"Výsledná cena je po soutěži o více jak pět milionů korun nižší, než bylo předpokládáno projektovou dokumentací. V polovině srpna bychom měli předávat staveniště s tím, že dokončení je plánováno na listopad příštího roku," řekl hejtman Martin Netolický (ČSSD).

Nová budova bude dvoupodlažní. Její součástí budou dvě garáže pro čtyři vozidla, veškeré zázemí pro záchranáře, lékaře a řidiče, přípravna léků a zdravotnického materiálu, sklad zdravotnického vybavení, dezinfekční místnost a technické a provozní zázemí.

"Vybudováním nové výjezdové základny vytvoříme důstojné pracovní podmínky pro záchranáře a technické podmínky pro zajištění včasného zásahu," řekl krajský radní Ladislav Valtr (ODS).

Nová výjezdová základna nahradí současnou kapacitně a z hygienického hlediska nevyhovující prostory, které jsou v budově bývalé patologie Vysokomýtské nemocnice. V minulosti kraj vybudoval základnu ve Skutči na Chrudimsku a nyní jsou v různé fázi přípravy další stanice.

"V Chrudimi se předpokládá zahájení užívání na začátku příštího roku, ve Starých Čívicích v průběhu listopadu letošního roku a v Holicích na podzim příštího roku. Dále je připravována výjezdová stanice na Seči a v Moravské Třebové," uvedl hejtman.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?