Ve znojemské nemocnici se otevřely dva opravené operační sály

9. 10. 2013 7:06
přidejte názor
Autor: Redakce
Ve znojemské nemocnici se po rekonstrukci otevřely dva operační sály vybavené technikou za téměř 100 milionů korun. Sály byly opraveny při další části velké rekonstrukce nemocnice, současná etapa za zhruba 572 milionů korun trvá od loňského listopadu a měla by skončit v červenci příštího roku. Postupně bude zrekonstruováno všech šest centrálních operačních sálů, informoval ČTK mluvčí krajského úřadu Jiří Klement. Provoz sálů rekonstrukce neomezí.


Rekonstrukce počítá také s opravou ARO, psychiatrie, stanice medicinálních plynů a některých komunikací v areálu. „V současné době je již kromě dvou dokončených operačních sálů instalována sálová technika v rozsahu téměř 100 milionů korun a stanice medicinálních plynů včetně kompresorů medicinálního vzduchu a potřebných potrubních rozvodů v hlavním objektu nemocnice,“ popsal stav oprav v nemocnici Klement. Přibyl také nový CT přístroj, který umožňuje vyšetření celého těla i jednotlivých orgánů pacientů, snímky z něj mají vysoké rozlišení.

Zřizovatelem znojemské nemocnice je jihomoravský krajský úřad. Nemocnice prochází v posledních letech velkými opravami za celkem dvě miliardy korun. Jejich cílem je zrekonstruovat areál takzvané nové nemocnice tak, aby se do něj mohly přestěhovat všechny odbornosti. Některá oddělení jsou totiž nyní v areálu staré nemocnice v centru města, několik kilometrů od nové nemocnice. Starou nemocnici kraj nabízí k prodeji za nejméně 72,5 milionu korun, zatím neúspěšně.

Nákladnou rekonstrukci nemocnice ve Znojmě už dříve kritizovala opozice. Podle hejtmana Michala Haška (ČSSD) je však potřebná. „Pevně věřím, že v blízké době po dokončení uvedené rekonstrukce se Nemocnice Znojmo stane v duchu své vize silnou nadregionální nemocnicí s přesahem péče i do sousedního Dolního Rakouska,“ uvedl Hašek.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?