Ve Znojmě vzniká nové výjezdové stanoviště záchranářů za 65 mil.

11. 3. 2016 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Záchranáři ve Znojmě budou mít letos nové výjezdové stanoviště, které vznikne za 65 milionů korun v areálu policie. Současné stanoviště v prostorách staré nemocnice je nevyhovující, sdělila ČTK mluvčí jihomoravské zdravotnické záchranné služby Barbora Zuchová.


Podle ní má být nové stanoviště dokončeno v srpnu.

Budova bude dvoupodlažní s plochou střechou. V prvním podlaží budou pohotovostní stání zásahových i záložních vozidel. Na ně bezprostředně navážou sklady výjezdové základny a sklad kyslíku v lahvích, ale také box pro sanitaci vozidel nebo sklad kontaminovaného prádla a infekčního odpadu.

Ve druhém podlaží budou pobytové místnosti členů výjezdových skupin, šatny a zázemí posádek, dále pracoviště provozního technika a datové centrum. Chybět nebude ani jednací místnost a školicí prostor. „Nová budova je dimenzovaná nejen jako výjezdová základna, ale poslouží jako zázemí pro aktivity celého znojemského územního oddělení,“ doplnila Zuchová. Uvedla, že výstavba bude převážně financována z prostředků Jihomoravského kraje, který je zřizovatelem krajské záchranné služby.

Podle Zuchové navrhl vznik záchranky v areálu policie jihomoravský policejní ředitel Leoš Tržil. V těsné návaznosti pozemků chtějí vybudovat svoji základnu hasiči. „Je to ideální stav, kdy budou složky integrovaného záchranného systému pohromadě. Tento model bych uplatňoval i na jiných místech jižní Moravy,“ doplnil hejtman Michal Hašek (ČSSD).

Záchranáři postavili za poslední roky nová stanoviště v Ivančicích, v Brně Bohunicích, Černovicích a vzniká i na Ponavě. Plánují se nová stanoviště v Mikulově, Hustopečích nebo Slavkově u Brna. Jihomoravská záchranná služba má bezmála 600 pracovníků, kteří jsou na více než 20 stanovištích.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?