Vedení Nemocnic Pardubického kraje je téměř kompletní

19. 12. 2014 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Vznikající společnost Nemocnice Pardubického kraje, která bude od 1. ledna zastřešovat všech pět dosud samostatných nemocnic, má téměř kompletně obsazené správní orgány a výkonné vedení. Radní Pardubického kraje potvrdili většinu členů dozorčí rady a vrcholového managementu.


ČTK o tom informovala Zuzana Nováková z kanceláře hejtmana. Tříčlenné představenstvo radní schválili již dříve.

V dozorčí radě zasednou současný předseda představenstev nemocnic Pavel Havíř (ČSSD), lékařka a krajská zastupitelka Věra Rybová, ekonom a dosavadní člen dozorčí rady Ivan Pilip a vedoucí odboru zdravotnictví krajského úřadu Miroslav Gregor. Další dva členy zvolí zaměstnanci nemocnic.

Ve vrcholovém managementu nové společnosti bude pět ředitelů nemocnic, Jiří Řezníček z Orlickoústecké nemocnice, Miroslav Vlach z Litomyšlské nemocnice a Pavel Kunčák ze Svitavské nemocnice. Zbývající dva ředitelé pro Pardubice a Chrudim budou vybráni ve výběrovém řízení. Do té doby budou zdravotnická zařízení řídit pověření zástupci.

Dalšími členy vrcholového managementu budou odborní ředitelé servisních úseků, kterých je sedm. Pavel Špaček bude mít na starosti ekonomiku, Ladislava Kratochvílová zdravotní pojišťovny, Josef Diessl provozně-technický úsek, Tomáš Krejčík personalistiku, Jan Sabo informační a komunikační systémy, Milan Brzek obchodní úsek a předpokládá se také obsazení funkce hlavní sestry. Všichni se rekrutují z dosavadních zaměstnanců, nový je pouze personální ředitel.

Už dříve bylo oznámeno složení představenstva. Generálního ředitele Tomáše Gottvalda, dosavadního ředitele Pardubické krajské nemocnice, doplní jeho náměstci Vladimír Ninger, který dosud vedl Chrudimskou nemocnici, a ekonom Petr Rudzan.

Pět nemocnic, které byly samostatnými akciovými společnostmi, zahájilo 1. července proces fúze, na přelomu letošního a příštího roku bude do obchodního rejstříku zapsán jediný nový subjekt s názvem Nemocnice Pardubického kraje. Spojení má zajistit lepší hospodaření zdravotnických zařízení a odstranit hrozbu insolvence. Během dvou let se také zvýší základní kapitál nemocnic celkově o 250 milionů korun, aby se eliminovaly kumulované ztráty z minulosti. V příštích letech by měla přinést značné úspory restrukturalizace zdravotní péče včetně koncentrace oborů do některých nemocnic, společné nákupy léků a zdravotnického materiálu, centralizace řízení, spojený informační systém a sdílené služby.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?