Vedení nemocnice chce s primářem rebelem jednat

15. 8. 2011 8:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Jen co si primář dětského oddělení kyjovské nemocnice Jan Trubačík dovolil v médiích prohlásit na adresu ředitele Josefa Pejchla, že svým arogantním chováním a despotickou zvůlí traumatizuje zaměstnance, což se v konečném důsledku může dotknout pacientů, už se objevily fámy o jeho okamžitém propuštění.


„To není pravda,“ důrazně popřel spekulace o vyhazovu primáře na hodinu mluvčí nemocnice Tomáš Zdechovský. Vedení nemocnice se však ve včerejší tiskové zprávě ostře ohradilo proti tvrzením primáře, který v médiích podle Zdechovského hrubě napadl ředitele nemocnice Josefa Pejchla, a obrátilo se proto na právníka.

„Vedení nemocnice považuje podobné výroky za osobní mstu primáře,“ stojí v tiskové zprávě nemocnice. Primáře Trubačíka podle slov Zdechovského vedení nemocnice už tři měsíce upozorňovalo na ztrátu jeho oddělení ve výši 1,2 milionu korun a na podezřelé překračování limitů předepisování léků, kdy se měl objem receptů zvýšit meziročně o dvaadvacet procent.

„Myslím, že ředitel si s primářem co nejdříve popovídá a že si to vyjasní, protože není možné, když dojde k pracovním výtkám, převést je do osobní roviny,“ domnívá se Zdechovský. Podle něj se včera celý management nemocnice jednoznačně shodl, že chce s primářem jednat. „Pokud pan primář odmítne další jednání, budeme muset postupovat jiným způsobem, ale to je až ta poslední varianta,“ dodal.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?