Vedení Slaného asi zruší vyhlášený konkurs na ředitele nemocnice

17. 2. 2015 8:25
přidejte názor
Autor: Redakce
Vedení Slaného asi zruší vyhlášený konkurz na ředitele nemocnice. Po dohodě s některými zastupiteli plánuje nejdříve do nemocnice poslat auditory. ČTK to řekl starosta Pavel Zálom (ČSSD).


Zhruba třetina slánských zastupitelů, z koalice i opozice, podala oficiální žádost o mimořádné jednání zastupitelstva, protože nesouhlasí s vypsáním třech výběrových řízení na vedení slánské nemocnice, městské policie a jednatele víceúčelové sportovní haly. Podle zastupitele Pavla Bartoníčka (Občané města Slaného) nebylo vypsání konkurzů dostatečně zdůvodněno. „Lidé se obávají například privatizace a zúžení péče poskytované nemocnicí,“ uvedl.

Starosta s tím nesouhlasí, podle něj nebyla například dostatečně vypracována výroční zpráva nemocnice a vedení města má podezření, že jsou z nemocnice vyváděny peníze. „Zkusíme se se zastupiteli dohodnout tak, že v případě nemocnice výběrové řízení prozatím zrušíme a nejdříve situaci v nemocnici necháme prověřit nezávislou auditorskou firmou,“ uvedl starosta. Výběrové řízení na vedení městské policie zrušeno nebude, protože velitel složil funkci, a v případě jednatele haly také zůstane vypsáno, protože současný jednatel je podle starosty v konfliktu zájmů, když je zároveň jednatelem technických služeb Stochov.

Ředitel slánské nemocnice Jiří Šimák ČTK řekl, že forma výroční zprávy dřívějšímu vedení města postačovala a nepovažuje ji za důvod k vypsání výběrového řízení. „Žádné peníze se z nemocnice nevyvádějí,“ dodal. Po slánské nemocnici nyní koluje petice na podporu ředitele, podle něj ji podepsala většina zaměstnanců. „Dnes jsem zaměstnancům slíbil, že se do výběrového řízení přihlásím,“ dodal Šimák.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?