Vídeňský zemský zákon o nemocnicích - rozšířená verze překladu

29. 12. 2003 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Pro značný zájem čtenářů o rakouské normy přinášíme v rubrice Dokumenty rozšířenou verzi překladu vídeňského zemského zákona o nemocnicích. Jakými pravidly se řídí správa a hospodaření veřejnoprávních fakult a univerzitních nemocnic v v Rakousku?...


Pro značný zájem čtenářů o rakouské normy přinášíme v rubrice Dokumenty rozšířenou verzi překladu vídeňského zemského zákona o nemocnicích.

Děkané českých lékařských fakult nedávno vyzvali vládu, aby připravila transformaci lékařských fakult do formy veřejnoprávních institucí. S tím by samozřejmě byla spojena rovněž transformace fakultních nemocnic na univerzitní pracoviště. Jakými pravidly se řídí správa a hospodaření veřejnoprávních fakult a univerzitních nemocnic v zemích EU?

Nabízíme zájemcům v rubrice Dokumenty tři rakouské zákony se vztahem k této problematice. Jeden z nich nese název zákon o univerzitách (včetně lékařských fakult a univerzitních klinik). Další dvě normy na tento hlavní zákon navazují: jedná se o zemský - vídeňský zákon o nemocnicích a dále zákon, jímž byl v Rakousku zřízen fond pro financování nemocniční péče - z pojistného i daňových prostředků.

(boš), www.Zdravi.Euro.cz, 29.12. 2003

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?