Vimperskou nemocnici převzala společnost Bohemia Hospitals

2. 3. 2010 8:36
přidejte názor
Autor: Redakce
Městskou Nemocnici Vimperk dnes převzala společnost Bohemia Hospitals. Město firmu vybralo z řady zájemců. Nemocnice by tak měla získat silného partnera, který chce pomoci zlepšit zdravotní péči v ambulantní péči i na lůžkách následné péče v regionu, sdělila mluvčí firmy Simona Málková.


„Chceme se chovat jako naprosto transparentní, spolehlivý a dlouhodobý partner. Proto jsme zástupcům města poskytli i dvě místa v dozorčí radě nemocnice,“ uvedl předseda představenstva firmy Vlastimil Černý.

Společnost je ve stoprocentním vlastnictví české dceřinné společnosti britské finanční skupiny Russell&Scott. Za dceřinnou společností stojí podnikatelé Vlastimil Černý a David Částek.

Společnost nyní připravuje investice do nutných oprav nemocnice i do jejího vybavení. V první fázi jsou plánovány investice za více než deset milionů korun. „Chceme v maximální míře rozvíjet péči o pacienty ve vimperském regionu a poskytnout jim služby na vysoké profesionální úrovni,“ dodal Černý.

Nemocnice Vimperk, o.p.s. je neziskovou organizací, která byla založena 6. září 1999. Jejím zakladatelem je město Vimperk. Z

ařízení provozuje tři stanice léčebny dlouhodobě nemocných se 60 lůžky, chirurgickou ambulanci, radiodiagnostické oddělení včetně ultrasonografie, rehabilitace, interní a ortopedickou ambulanci, biochemickou laboratoř či denní stacionář.

Zařízení je určeno zejména lidem po cévních mozkových příhodách, s cukrovkou, po úrazech a s Parkinsonovou chorobou.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?