Vítkovická nemocnice dokončila renovaci budov za 48 mil. Kč.

18. 5. 2012 8:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Ostravská Vítkovická nemocnice dokončila komplexní revitalizaci nemocničních budov v celém nemocničním areálu. Investice přišla na více než 48 milionů korun, řekl Filip Horák, ředitel skupiny Agel, pod níž zdravotnické zařízení patří.


Nemocnice obnovila pavilon interny, chirurgie, gynekologicko-porodnický pavilon i objekt ředitelství nebo budovu s firemní mateřskou školkou. Součástí renovace budov bylo například jejich zateplení, nové fasády nebo výměna oken. Stavební úpravy by měly snížit provozní náklady a uspořit tepelnou energii.

„Od roku 2005 po vstupu společnosti Agel do Vítkovické nemocnice bylo proinvestováno více jak 540 milionů korun, a to nejen do stavebních úprav, revitalizace, ale také do technologií a přístrojového vybavení nemocnice,“ uvedl Horák. Dodal, že v letošním roce plánuje společnost investovat do Vítkovické nemocnice dalších 73 milionů korun.

Nemocnice připravuje v letošním roce otevření nového oddělení rehabilitační péče s 20 lůžky a také kompletní rekonstrukci neurologického oddělení včetně vybudování nového Iktového centra pro léčbu cévních mozkových příhod. Vzniknou nejen nové ambulance, ale i lůžkové oddělení s 30 standardními lůžky a osmi lůžky jednotky intenzivní péče.

Podle ředitelky nemocnice Marie Marsové se s dokončením počítá letos v listopadu. „Nepochybně se zkvalitní péče o pacienta. Chceme vybudovat i nový stacionář, pacienti na lůžkovém oddělení budou ležet na pokojích vybavených sociálním zázemím. Také se zvětší jednotka intenzivní péče, která má v současné době pět lůžek a bude jich mít osm,“ uvedla Marsová. V následujícím roce by pak nemocnice chtěla otevřít i nové oddělení následné péče.

Loni bylo ve Vítkovické nemocnici hospitalizováno více než 15.300 pacientů a v zařízení bylo provedeno přes 321.000 ambulantních vyšetření. Nemocnice zaměstnává celkem 850 lidí. K největším investičním akcím v minulosti patřila modernizace a kompletní přestavba oddělení ARO a JIP nebo renovace Centra péče o matku a dítě.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?