Vítkovická nemocnice poprvé se ziskem

21. 6. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Vítkovická nemocnice blahoslavené Marie Antoníny v Ostravě, která je největší privátní nemocnicí v zemi, v loňském roce poprvé hospodařila se ziskem. Zdravotnické zařízení privatizované v roce 2000 skončilo se ziskem 6,4 miliónu korun po zdanění...


OSTRAVA - Uvedla to mediální zástupkyně nemocnice Eva Kijonková. Ještě v roce 2002 měla nemocnice ztrátu 2,6 miliónu korun.

Nemocnice v posledních čtyřech letech investovala do zdravotnické techniky 160 miliónů korun. Navíc předloni otevřela Centrum vaskulárních intervencí, které se zabývá problémy cévního systému. Ústav do něj investoval více než 150 miliónů korun.

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY:
Vítkovická nemocnice

Právě toto nové centrum pomohlo v posledních dvou letech značně zvýšit příjmy nemocnice. Loňské příjmy činily 427,7 miliónu korun, což je o 17,5 miliónu korun více než předloni.

Devět nemocnic spravovaných Moravskoslezským krajem proti tomu loni skončilo se ztrátou v souhrnu přes 318 miliónů korun. Zastupitelé v minulém týdnu neodsouhlasili založení devíti akciových společností, na něž měly být nemocnice převedeny ze současných příspěvkových organizací.

Právo

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?