Vláda obmění správní a dozorčí rady šesti zdravotních pojišťoven

21. 5. 2014 8:20
přidejte názor
Autor: Redakce
Vláda ve středu projedná obměnu správních a dozorčích rad šesti zaměstnaneckých zdravotních pojišťoven. Obměny souvisejí s personálními změnami v resortu, jde také o zajištění personálního a odborného zastoupení ostatních resortů, vyplývá z materiálu, který získala ČTK.


Na návrh ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka (ČSSD) má být k 21. květnu odvoláno a k 22. květnu nově jmenováno 18 členů správních rad šesti pojišťoven. Ke stejnému datu budou jmenováni čtyři noví členové správních rad na uvolněná místa po rezignaci či skončení funkčního období dosavadních členů. Na uvolněné místo má být jmenován také jeden nový člen dozorčí rady Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP).

Ze správní rady Vojenské zdravotní pojišťovny mají být odvoláni Jan Kvaček, Božetěch Jurenka a Jan Vylit. Na jejich místa mají být jmenováni Helena Sajdlová za ministerstvo zdravotnictví, Jiří Kubišta za ministerstvo financí a Jan Beroun.

Ze správní rady České průmyslové zdravotní pojišťovny mají být odvoláni Lenka Kobrlová, Marek Ženíšek, Lenka Hřebíková, Ondřej Koting a Martin Plíšek. Na jejich místa mají být jmenováni Veronika Peřinová za ministerstvo financí, Helena Rögnerová a Jan Michálek, oba za ministerstvo zdravotnictví, Antonín Tesařík a Jiří Martinek.

Ze správní rady Oborové zdravotní pojišťovny zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví má být odvolán Pavel Hroboň. Nově se členy správní rady mají stát Jiří Carbol, Lenka Teska Arnoštová za ministerstvo zdravotnictví) a Jakub Haas za ministerstvo financí.

Ze správní rady Zaměstnanecké pojišťovny Škoda mají být odvoláni Eva Zavadilová, Jan Kvaček a Hana Semínová. Na jejich místa by měli být jmenováni Hana Habartová, Luděk Janoušek za ministerstvo financí a Václav Krása.

Ze správní rady Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra mají být odvoláni Jan Růžička, Jaroslav Salivar a Martin Plíšek. Na jejich místa by měli být jmenováni Jan Sixta, Jiří Zmatlík a Monika Pálková za ministerstvo vnitra, Helena Rögnerová za ministerstvo zdravotnictví a Jiří Kubišta za ministerstvo financí.

Ze správní rady Revírní bratrské pokladny mají být odvoláni Jan Kvaček, Radko Česenek a Ondřej Roztomilý. Na jejich místa mají být jmenováni Rostislav Folta za ministerstvo financí, Tomáš Hanzel a Lenka Poliaková za ministerstvo zdravotnictví.

Do funkce člena dozorčí rady VZP má být jmenován Vítězslav Novohradský.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?