Voličům jsem nabídl zkušenosti

30. 10. 2006 8:01
přidejte názor
Autor: Redakce
"Pokud to jen trochu bude možné, tak bych se chtěl věnovat zdravotnictví, vždyť ve zdravotnictví pracuji celý život, vidím, jaké problémy ve zdravotnictví jsou. Tomu bych dal přednost," říká nová senátor Vlček...


NOVÝ SENÁTOR VÁCLAV VLČEK (ODS) ŘEKL PRÁVU:

Ve druhém kole voleb do Senátu jste získal 54,67 proc. hlasů, váš protikandidát Zdeněk Jirásek (ČSSD) 45,32 proc. Jak jste prožíval dobu, kdy už se sčítaly hlasy?

Byl jsem trochu nervózní, ale neměl jsem moc čas nad tím přemýšlet, protože mám službu na chirurgii a jsem docela zaneprázdněn. Ale jistěže jsem výsledky očekával netrpělivě.

Čím, myslíte, jste voliče přesvědčil, co bylo rozhodující?

Nevím, kteří voliči mně dali hlasy, na takový rozbor ještě nebyl čas. Dělám pětatřicet let na chirurgii, spoustu lidí jsem ošetřoval, spoustu operoval, lidé mě znají ze zdravotnictví jako, myslím, poctivého pracanta. Kromě toho, již delší dobu pracuji v zastupitelstvu města Opavy, nyní jsem byl v komunálních volbách do zastupitelstva zvolen počtvrté, a to druhým nejvyšším počtem hlasů v Opavě. Takže lidé určitě dovedou ocenit i moje zkušenosti z komunální politiky. Myslím že to rozhodlo.

V předcházejících volebních obdobích jste byl opakovaně členem rady města Opavy. Ucházíte se nyní opět o místo radního?

Dal jsem předem celkem zřetelně najevo, že pokud budu zvolen senátorem, tak zůstanu řadovým zastupitelem města. Řadovým v uvozovkách. Jinak bych, samozřejmě, protože mi lidé v komunálních volbách dali tolik hlasů, byl připraven vykonávat funkci radního nadále. Ale myslím si, že sloučit všechny tyto funkce, to by už bylo příliš. Je třeba si vybrat a dělat to pořádně. Zkušenosti z komunální politiky určitě využiji při práci v Senátu.

Jaké oblasti se v Senátu chcete věnovat?

Pokud to jen trochu bude možné, tak samozřejmě bych se chtěl věnovat zdravotnictví, vždyť ve zdravotnictví pracuji celý život, vidím, jaké problémy ve zdravotnictví jsou. Tomu bych dal přednost.

Právo

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?