Všechny laboratoře pardubické nemocnice jsou certifikované

13. 6. 2012 8:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Všech pět laboratorních pracovišť Pardubické krajské nemocnice již získalo certifikaci Národního autorizačního střediska pro klinické laboratoře (NASKL).


Jako poslední dostalo osvědčení transfuzní oddělení, informoval ČTK mluvčí nemocnice Dušan Korel. Dvě z pěti laboratoří splnily podmínky nejpřísnějšího auditu druhého stupně.

Osvědčení o nejvyšší úrovni vloni získalo oddělení klinické biochemie a diagnostiky, letos také oddělení klinické mikrobiologie. Audit prvního stupně splnilo patologicko-anatomické oddělení, oddělení soudního lékařství a oddělení klinické hematologie, nejnověji pak transfuzní oddělení.

Certifikace je potvrzením, že laboratoře mají zaveden řízený systém kvality podle standardů NASKL. Osvědčení o splnění podmínek auditu se uděluje vždy na dva roky. Poté budou laboratoře muset podstoupit audit znovu.

Oborovou akreditaci získala v nemocnici také další oddělení. Mezi akreditovaná pracoviště patří oddělení cévní chirurgie chirurgické kliniky, osvědčení platí osm let. Do sítě špičkových pracovišť se letos vrátilo kardiologické centrum, kde nemocnice spolupracuje se dvěma soukromými subjekty a Fakultní nemocnicí v Hradci Králové.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?