Vsetínská nemocnice začne opravovat budovu polikliniky

21. 1. 2014 8:01
přidejte názor
Autor: Redakce
Vsetínská nemocnice opraví budovu polikliniky. Objekt čeká zejména zateplení a výměna oken. Nemocnice odhaduje, že uspoří na vytápění až 40 procent. Stavební práce si vyžádají 16,4 milionu korun, sdělila ČTK mluvčí nemocnice Lenka Plačková.


Rekonstrukce by měla podle počasí začít do konce února. Dokončení je plánováno na konec srpna. „Lékárna i ambulance budou, až na nezbytná krátkodobá omezení, působit i po dobu rekonstrukce beze změn,“ řekla Plačková.

Počítá se s výměnou oken, vstupních dveří do budovy a prosklených stěn, zateplením fasády i střechy. „V rámci těchto prací bude rovněž odbourána část nevyužívaných balkónů směřujících k ulici Smetanova,“ uvedl vedoucí technického oddělení nemocnice Čestmír Čech.

Nová fasáda polikliniky bude bílá s šedomodrými a cihlově červenými prvky. „Objekt polikliniky je jednou z dominantních budov při příjezdu do centra města, proto její oprava bude výrazným počinem k jeho zatraktivnění. Zároveň se také zlepší pracovní podmínky pro personál i prostředí pro pacienty polikliniky,“ uvedl místostarosta Vsetína Petr Kořenek.

Nemocnice na letošní rok plánuje také modernizaci tepelného hospodářství. Potřebovala by i novou internu, současná budova je více než sto let stará a neodpovídá standardům pro léčbu a pobyt pacientů. Kraj bude na projekt shánět evropské dotace. Loni v prosinci se v areálu otevřela opravená budova centrální sterilizace, kde se připravují nástroje pro operační sály. Náklady dosáhly 21 milionů korun.

1)
“Pojišťovně se však podařilo poprvé v její historii počet pojištěnců udržet. Velký počet pojištěnců byl získán zejména akvizicemi spojenými s projektem elektronických zdravotních knížek a projevil se zde i nový klientsky orientovaný přístup Pojišťovny. Nárůst počtu pojištěnců ve srovnání se Zdravotně pojistným plánem 2010 byl rozhodující pro překročení tvorby Základního fondu zdravotního pojištění i v okamžiku, kdy i za této situace poklesla oproti roku 2009 částka předpisu pojistného z v.z.p. o 1,3% a v porovnání s rokem 2008 dokonce o 1,8%.”
Zdroj: Výroční zpráva VZP ČR 2010 (kapitola 5.1 Základní fond zdravotního pojištění, strana 28).

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?