Vsetínská záchranka se zvětší, stanoviště asi přibude v Karolince

27. 4. 2012 8:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Stísněné podmínky zdravotnické záchranné služby ve Vsetíně vyřeší přístavba k nynějšímu objektu záchranky. Její stavbu schválili krajští radní, vyžádá si 8,4 milionu korun.


Záchranářům chybí zejména garáže pro sanitky, mají k dispozici jen malé sociální zázemí a šatny, řekl ČTK náměstek zlínského hejtmana Libor Lukáš. Na Vsetínsku se také zvažuje vybudování nového výjezdového stanoviště rychlé zdravotnické pomoci v obci Karolinka.

Přístavba u objektu vsetínských záchranářů by měla stát do letošního prosince, práce začnou v září. V nynějším objektu jsou garážovány pouze tři sanitky, zbylé dvě parkují před objektem nebo v areálu místní nemocnice. Díky přístavbě přibudou tři parkovací místa, mycí box pro sanitky a místo pro uskladnění příslušenství. Nad garážemi budou nové šatny a denní a školicí místnost.

Pro vybudování nového stanoviště záchranky v Karolince je také skutečnost, že v bezprostřední blízkosti mají základnu policisté i hasiči, poznamenal hejtman Stanislav Mišák. Zřízení nové stranice by přišlo na osm milionů korun, na financování by se podílela obec a Zlínský kraj. Do Karolinky by se poté přesunuli záchranáři ze sousedního Nového Hrozenkova, tamní sídlo již nevyhovuje po technické stránce. Záchranáři z Hrozenkova tento týden dostali novou sanitku za necelé dva miliony korun.

Na konci března se otevřela nová stanice záchranky v Uherském Hradišti za 32 milionů korun. Ve Zlínském kraji je podle krajské radní zodpovědné za zdravotnictví Hany Příleské síť záchranných služeb téměř kompletní. Chybí už jen jedno či dvě stanoviště v okrajových částech kraje v okolí obcí Starý Hrozenkov a Suchá Loz. V posledních letech se nových prostor dočkali záchranáři ve Zlíně, Uherském Brodě, Valašském Meziříčí a v Bystřici pod Hostýnem.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?