Výběrové řízení na post ředitele nemocnice v Kyjově je zrušené

16. 12. 2013 8:23
přidejte názor
Autor: Redakce
Jihomoravský krajský úřad po několika měsících váhání zrušil výběrové řízení na post ředitele nemocnice v Kyjově. Nové výběrové řízení vypíše podle lidoveckého náměstka hejtmana Stanislava Juránka příští týden. Vedením nemocnice je pověřen dosavadní šéf Petr Svoboda. Ten prý po vypsání nového konkurzu zváží podmínky a promyslí, zda se do řízení přihlásí. Svoboda nyní vedl souběžně nemocnice v Kyjově i v Karlových Varech, což je podle vedení Jihomoravského kraje dlouhodobě neudržitelné.


Juránek ČTK řekl, že Svoboda opouští místo v Karlových Varech a vrací se pracovat na 100 procent svého času do Kyjova. „To nemohu potvrdit. Z mého pohledu se zatím nic nemění. Bylo zrušené výběrové řízení a po vypsání nového zvážím podmínky, zda se do něj přihlásím,“ řekl ČTK Svoboda.

O tom, že by se Svoboda chtěl naplno vrátit do Kyjova, zatím neví ani náměstek hejtmana Karlovarského kraje pro zdravotnictví Miloslav Čermák (ČSSD). „Je to pro mě nová informace. Já se každopádně pana Svobody v úterý na představenstvu Karlovarské krajské nemocnice zeptám, jak pokročil ve svých úvahách o návratu do Kyjova,“ řekl ČTK Čermák. Jak uvedl, s jeho odchodem nyní kraj nepočítá. „Už proto, že mu bylo uloženo zpracovat koncepci krajských nemocnic na další období,“ dodal Čermák.

Dvě nemocnice zároveň vede Svoboda od května. Podle tehdejšího vyjádření hejtmana Michala Haška (ČSSD) je takový stav dlouhodobě neudržitelný a chtěl jej do září vyřešit. Z výběrového řízení, do kterého se přihlásilo 14 uchazečů, však nový ředitel nevzešel. Dočasným vedením nemocnice je pověřený Svoboda do té doby, než bude skončené nové výběrové řízení.

Vedení Jihomoravského kraje označuje nemocnici v Kyjově jako jednu z páteřních v regionu. V minulosti se instituce potýkala zejména se zadlužeností a špatnou pověstí. Na jaře 2012 zaplatila nemocnice již pod vedením Petra Svobody osmimilionové dluhy předchozího vedení a začala s opravou některých pavilonů.

1)
“Pojišťovně se však podařilo poprvé v její historii počet pojištěnců udržet. Velký počet pojištěnců byl získán zejména akvizicemi spojenými s projektem elektronických zdravotních knížek a projevil se zde i nový klientsky orientovaný přístup Pojišťovny. Nárůst počtu pojištěnců ve srovnání se Zdravotně pojistným plánem 2010 byl rozhodující pro překročení tvorby Základního fondu zdravotního pojištění i v okamžiku, kdy i za této situace poklesla oproti roku 2009 částka předpisu pojistného z v.z.p. o 1,3% a v porovnání s rokem 2008 dokonce o 1,8%.”
Zdroj: Výroční zpráva VZP ČR 2010 (kapitola 5.1 Základní fond zdravotního pojištění, strana 28).

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?