Vydavatelství Mladá fronta slavnostně představilo knihu „Dušnost“

27. 5. 2015 9:29
přidejte názor
Autor: Redakce

V rámci XIX. ročníku Hradeckých pneumologických dní proběhl 25. dubna v aule Univerzity Hradec Králové slavnostní křest monografie „Dušnost - problém mnoha oborů“.




Publikaci, kterou připravil autorský kolektiv pod vedením prof. MUDr. Vladimíra Vondry, DrSc., vydalo vydavatelství Mladá fronta v edici Aeskulap.
Monografie nabízí komplexní mezioborový pohled na problematiku dušnosti u akutních, chronických a exacerbovaných stadií různých onemocnění. Úvodní kapitoly se zabývají fyziologickými a patofyziologickými mechanismy dušnosti, jejími příčinami a hodnocením včetně anamnestických rozborů a diferenciálně diagnostických algoritmů. Samostatná kapitola je věnována dušnosti u dětí.
Dále se autoři věnují problematice akutní dušnosti, dušnosti u chorob oběhového ústrojí a nemocí dýchacích cest, při obezitě a na metabolické jednotce, u endokrinních onemocnění a dušnosti z pohledu hematologického konziliáře. Nechybí ani dokumentace psychiatra o vnímání pocitu dušnosti a jeho dopad na psychiku nemocných. Role kmotra knihy se ujal prof. MUDr. Viktor Kašák. Knihu můžete zakoupit na: www.kniha.cz.

Vladimír Vondra a jeden z hostů slavnostního křtu prof. MUDr. Vítězslav Kolek, DrSc.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?