Výkonným ředitelem holdingu Dr. Max bude Leonardo Ferrandino

9. 9. 2016 8:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Výkonným ředitelem lékárenského holdingu Dr. Max bude od října Leonardo Ferrandino (*1970). O vzniku nové pozice ČTK informovala investiční skupina Penta, které lékárny Dr. Max patří.


Vedle Česka působí Dr. Max také na Slovensku a v Polsku. Penta dnes uvedla, že do konce tohoto roku je pravděpodobný vstup Dr. Maxe na další evropské trhy. Ze zemí, kde působí Dr. Max nyní, vidí Penta prostor pro další expanzi především v Polsku.

Ferrandino přichází do investiční skupiny Penta po dvanáctiletém působení ve společnosti Admenta Italia, která je součástí farmaceutické skupiny Celesia Group. V roce 2012 se stal členem Celesio's Group Executive Committee, od roku 2014 rozvíjel obchod v Itálii a Slovinsku a zároveň řídil celoevropský prodej a marketing skupiny. Je ženatý a má dvě děti.

Síť lékáren Dr. Max tvoří 928 lékáren. V Česku jich je 370, na Slovensku 220 a v Polsku 338. Tržby celého holdingu činily vloni 28,4 miliardy korun. V Česku Dr. Max loni utržil 13,8 miliardy korun, meziročně o 14 procent víc.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?