VÝVOJ V NETKANÝCH TEXTÍLIÍCH A JEJICH POUŽITÍ VE ZDRAVOTNICTVÍ

19. 12. 2016 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Nové technologie do zdravotnictví pronikají pomalu. Důvodem jsou nejčastěji starší zažité postupy a nedostatečná informovanost. Přinášíme vám rozhovor se sestrami chirurgického oddělení z nemocnice v Havířově, kde v poslední době podnikají množství kroků ke zlepšení pracovních postupů a hygienickych standardů. Jedním z posledních je inovace v netkaných textíliích. Ty nemocnice používá např. jako hygienické podložky pod pacienty, při jejich osobní hygieně nebo k čištění nemocničních ploch apod.


Co vás přimělo změnit starší zaběhlý typ utěrek za utěrky Kimtech*?

Na rozdíl od předchozího výrobku, který jsme museli nařezat, naskládat, uložit do skříní na pacientských boxech, což bylo časově nákladné pro akutní lůžko, je u utěrek Kimtech* vše již dáno výrobcem, stačí pouze roznést jednotlivá balení po boxech.

Rychlost absorpce tekutin vždy sehrává důležitou roli, zvláště ve zdravotnictví. Jak si s tímto úkolem poradily utěrky Kimtech*?

Utěrky rychle absorbují tekutinu, jsou velmi savé a po namočení se netrhají a nevytvářejí žmolky.

Je běžné, že jsou netkané textilie používány s různými rozpouštědly, dezinfekcí, biologickým odpadem a běžnými nečistotami. Jak úkoly zvládají a které z nich byste označila za nejnáročnější?

Na rozdíl od předchozího materiálu, který se hned po kontaktu s běžným dezinfekčním prostředkem začal trhat, měnil konzistenci, zůstávají utěrky Kimtech* nezměněné. Používáme i kyselinu peroctovou (Persteril), práce s tímto naředěným dezinfekčním prostředkem nezničí kvalitu ani funkčnost utěrky. Zvládnou perfektně i otěr biologického odpadu a nečistot, utěrka zůstává konzistentní.

Často se stává, že netkaná textilie je vyráběna v nesterilním prostředí, což může být nebezpečné pro lidské zdraví při styku s kůží. Jakým potížím zabrání správně zvolená utěrka?

Vzhledem k tomu, že často využíváme utěrky Kimtech* na toaletu, hygienu pacientů, je tato skutečnost důležitá, protože naši pacienti mají narušenou obranyschopnost organizmu, jsou vystaveni množství patogenů a velmi často jsou u nás prvotně hospitalizováni se zánětlivým onemocněním. Použitím utěrek snižujeme riziko vzniku infekce.

Kimberly Clark

Pro vzorky a konzultace našich profesionálů zavolejte na +420 266 214 111 nebo napište na kcpmarketing@kcc.com

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?