Vzdělávání i nadále bez konsensu

11. 4. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Až na červen odložili včera poslanci sněmovního zdravotního výboru projednávání zákona o zdravotnických povoláních. Ředitel odboru vzdělávání MZ Stanislav Tůma pro Zdraví.Euro.cz uvedl, že MZ má navštívit delegace z Bruselu, která hodlá zkoumat...


Až na červen odložili včera poslanci sněmovního zdravotního výboru projednávání zákona o zdravotnických povoláních, který má nově upravit vzdělávání profesních pracovníků. Předseda výboru Zdeněk Škromach (ČSSD) uvedl, že sice byla přijata společná „pracovní“ verze této normy, v níž došlo ke spojení představ vlády a skupiny poslanců, avšak „chybějí hlasy“ potřebné k jejímu schválení.

Na jednání výboru se mj. dostavil ředitel odboru vzdělávání MZ Stanislav Tůma, avšak nedostal se ke slovu, protože poslanci jednání přerušili. S. Tůma proZdraví.Euro.cz uvedl, že ministerstvo zdravotnictví má navštívit delegace z Bruselu, která hodlá zkoumat, do jaké míry se ČR v oblasti vzdělávání ve zdravotnictví sbližuje s evropskými direktivami. Vedení MZ však v současné době uvalilo na informace o této věci embargo - jednotliví úředníci mají zakázáno přímo hovořit se sdělovacími prostředky, a tiskový mluvčí MZ Otakar Černý k dané problematice žádné stanovisko dosud nezveřejnil. V této chvíli tedy není zcela jasné, zda delegace z Bruselu na českém ministerstvu už o novém zákonu ke vzdělávání jednala, a pokud ano, pak s jakým výsledkem, či se plánovaná návštěva teprve chystá.

(vla), www.Zdravi.Euro.cz

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?