Vznikla aplikace průvodce zdravotní péčí v Evropě

11. 8. 2015 8:29
přidejte názor
Autor: Redakce
Centrum mezistátních úhrad (CMU) vyvinulo aplikaci CMU na cestě, která českým pacientům pomáhá zmapovat možnosti získání zdravotní péče v zahraničí.


Centrum mezistátních úhrad (CMU) představilo mobilní aplikaci, která má být užitečným nástrojem určeným nejen pro české turisty cestující do států EU, EHP, Švýcarska, Černé Hory, Makedonie, Srbska a Turecka.

„V aplikaci naleznete jak obecné informace, jak získat zdravotní péči v Evropě, tak specifické informace pro jednotlivé státy, které jsou průběžně aktualizovány. Aplikace poskytne také informaci o tom, jak použít Evropský průkaz zdravotního pojištění, jak najít v dané zemi zdravotnické zařízení, jakou spoluúčast budete muset u lékaře zaplatit, na koho se obrátit v případě nouze,“ uvedl ředitel CMU Ladislav Švec.

Jak dodal, v aplikaci lze nalézt i obecné informace o koordinaci systémů sociálního zabezpečení v Evropě. „Například jak postupovat, pokud bydlíte v ČR, ale pracujete v jiném státě, nebo pokud se hodláte na důchod z ČR odstěhovat,“ dodal ředitel Švec.

Úplné informace naleznete na www.cmu.cz, aplikaci CMU na cesty lze stáhnout do mobilních telefonů z Google Play (Android) nebo z App Store (iOS).

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?