VZP a Home Care Services uzavřely dohodu o narovnání

11. 4. 2017 8:29
přidejte názor
Autor: Redakce
Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) a firma Home Care Services poskytující pacientům domácí péči uzavřela po sedmi letech komplikovaný soudní spor.


Jejich zástupci podepsali minulý týden dohodu o narovnání. VZP se v ní zavázala Home Care Services vyplatit 45 milionů korun, výměnou za to má firma ukončit veškeré soudní spory, které s pojišťovnou dosud vedla. Uvedl to dnes server Seznam Zprávy.

„Dohoda o narovnávání je výsledkem dlouhých jednání. Cílem bylo eliminovat jakékoliv náklady mimo hrazení zdravotní péče,“ řekl mluvčí VZP Vlastimil Sršeň. Pojišťovna se s firmou dohodla také kvůli tomu, aby například již neplatila další peníze za obhájce.

Spor mezi VZP a Home Care Services začal v roce 2010. Tehdejší ředitel pojišťovny Pavel Horák totiž smlouvu s firmou vypověděl a ta se začala bránit. Od té doby už soudy v tomto sporu řešily více než 130 žalob.

Podle dohody o narovnání bude vyplacení 45 milionů korun rozděleno do dvou kroků. Nejprve částku 35 milionů korun VZP vyplatí deset dní poté, co Home Care Services vezme zpět všechny žaloby, které podala. Dalších deset milionů dostane, až soudy potvrdí, že je vše pravomocně u konce, napsal server.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?