VZP by mohla koupit portál od IZIPu za 71,3 milionu korun

26. 8. 2013 8:30
přidejte názor
Autor: Redakce
Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) by mohla koupit zákaznický portál od firmy IZIP za 71,3 milionu korun, informoval deník Insider s tím, že nabídku představí v pondělí ředitel největší zdravotní pojišťovny Zdeněk Kabátek její správní radě.


IZIP, v němž VZP vlastní 51 procent, nabídl podle deníku také převod týmu klíčových až 12 zaměstnanců, kteří nyní portál spravují. Kromě toho i licence či zdrojové kódy k systému. IZIP také vyčíslil personální náklady nového personálu, každý měsíc by VZP musela vydat 997.200 korun.

VZP portál potřebuje ke komunikaci s lékaři, pacienty i plátci pojistného. Za jeho provoz nyní platí firmě IZIP každý měsíc pět milionů korun bez DPH. Když VZP obchod s IZIP neuzavře, bude muset vypsat výběrové řízení, aby pro ni někdo vytvořil nový portál, což by však trvalo řadu měsíců, připomněl deník.

Vedle portálu investovala VZP v posledních deseti letech do hlavního projektu - elektronických zdravotních knížek - kolem dvou miliard korun. Bez většího úspěchu ho ukončila.

Podle zjištění Insideru se správní rada zřejmě přikloní k variantě, aby byl před transakcí zpracován důkladný právní a ekonomický hloubkový audit. Doporučují to také stanoviska advokátních kanceláří AK Kříž a partneři a HVH Legal.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?