VZP podala trestní oznámení na VoZP kvůli údajně nekalém náboru

19. 3. 2012 8:22
přidejte názor
Autor: Redakce
Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) podala trestní oznámení na konkurenční Vojenskou zdravotní pojišťovnu (VoZP) kvůli nekalým praktikám, které VoZP údajně používala při náboru klientů. Ve svém pondělním vydání o tom informuje deník Insider. Vedení VoZP obvinění odmítá, podle něj byl nábor v mezích zákona. K VoZP před koncem loňském roku odešlo z VZP 24.500 klientů.


Podle Insideru k VoZP odešli zejména klienti, kteří peníze na péči téměř nečerpají. VZP tak může v rozpočtu pro letošní rok přijít až o stovky milionů korun.

VZP v trestním oznámení uvádí, že VoZP lákala její klienty nejen na výhodný pojišťovací program, ale její pouliční náboráři mimo jiné o VZP tvrdili, že krachuje a brzy skončí.

„Ano, trestní oznámení jsme podali, a to kvůli těmto praktikám,“ potvrdil Insideru mluvčí VZP Jiří Rod.

Zástupci VoZP ale tvrdí, že vše bylo v mezích zákona. „Žádnou agresivní či nekorektní kampaň jsme nevedli,“ uvedla mluvčí pojišťovny Stanislava Jelenová

Nábor VoZP už dříve řešilo vedení Svazu zdravotních pojišťoven. To, že chování některých pouličních náborářů bylo za hranicí zákona, potvrdila Insideru tajemnice svazu Vladimíra Těšitelová. Podle ní svaz praktiky této pojišťovny odsuzuje a distancuje se od nich.

Podle Insideru znamená pro VZP odchod jednoho pojištěnce výpadek ročních příjmů 22.500 korun. Na 24.500 klientů je to v přepočtu přes půl miliardy korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?