VZP přijala opatření v souvislosti se záplavami

16. 8. 2002 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Na okresních pojišťovnách VZP ČR Český Krumlov, Písek, Prachatice, Praha-město a Praha-západ, došlo k vypnutí serverů informačního systému VZP ČR se všemi souvisejícími technickými důsledky (nebudou funkční aplikace, intranet, elektronická pošta...


V důsledku situace, která nastala v souvislosti se záplavami, přijala Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR přísná organizační, bezpečnostní a technická opatření k zajištění informačního systému Pojišťovny a ochraně uchovávaných dat. RedakciZdraví.Euro.cz to dnes oznámil Jiří Suttner, vedoucí oddělení vnějších vztahů VZP.

Na okresních pojišťovnách VZP ČR Český Krumlov, Písek, Prachatice, Praha-město a Praha-západ, došlo k vypnutí serverů informačního systému VZP ČR se všemi souvisejícími technickými důsledky (nebudou funkční aplikace, intranet, elektronická pošta atd.).

Pro veřejnost jsou z důvodu ohrožení záplavami momentálně uzavřeny Okresní pojišťovna VZP ČR (dále jen „OP“) České Budějovice, včetně úřadoven Trhové Sviny a Týn nad Vltavou, OP Písek, OP Praha hl. – město pracoviště Na Perštýně 6, úřadovna Radlická 1 a úřadovna Sokolovská 155 Praha 8, ostatní úřadovny VZP ČR hl. města Prahy hlásí omezený provoz. Dále je uzavřena provozovna OP Praha-západ a úřadovna OP VZP Mělník v Kralupech nad Vltavou. Omezení provozu z důvodu výpadku elektřiny nebo uzavření přístupových cest vodou oznámila Plzeň-sever.

Vedení ústřední pojišťovny VZP ČR nadále situaci v regionálních pobočkách monitoruje.

Dále vydala ředitelka Ing. Jiřina Musílková pokyn všem okresních pojišťovnám a úřadovnám VZP ČR, kde se uzavírá cestovní zdravotní připojištění (dále jen „CZP“), aby v případě, že o to klient požádá, bylo u CZP, s počínající platností od 12. 8. 2002, z důvodu nemožnosti vycestovat do zahraničí (povodňová situace), ve stoprocentní výši vráceno pojistné, obdobným způsobem jako při záplavách na Moravě v roce 1997 a zářijových událostech 2001 v USA. Realizace tohoto opatření proběhne nejpozději od 23. srpna 2002 a vypořádání požadavku klienta po vzájemné dohodě.

Poskytnutá materiální pomoc se v žádném případě nevztahuje pouze na pojištěnce VZP ČR. Opatření na úseku cestovního zdravotního připojištění se týká jen klientů, kteří se na zahraniční cestu připojistili u VZP ČR avšak z důvodů záplav nemohli odcestovat.

www.Zdravi.Euro.cz

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?