VZP připravena na smlouvu s PTC

27. 1. 2015 8:28
přidejte názor
Autor: Redakce
Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) je připravena okamžitě podepsat smlouvu s pražským Proton Therapy Center (PTC), pokud centrum přijme podmínky vymezené správní radou VZP a pokud se strany shodnou na ceně léčby. Pojišťovna také dostala nabídku na odkup akcií IZIP.


„Jsme připraveni okamžitě podepsat smlouvu se zástupci Protonového centra, pokud přistoupí na stanovené mantinely. Jsme připraveni jednat o tom, aby všichni naši klienti byli léčeni v pražském protonovém centru,“ uvedl po jednání správní rady ředitel VZP Zdeněk Kabátek.

Zároveň dodal, že pro klienty VZP je protonová léčba zajištěna. Připomněl, že mnichovské protonové centrum, kam VZP své klienty za léčbou posílá, je pro ně levnější. „Otázka ceny je nyní na straně Protonového centra, nikoli VZP,“ dodal místopředseda správní rady Jiří Skalický.

Otevřená smluvní politika

Správní rada včera konstatovala, že VZP hospodaří vyrovnaně, pojišťovna předpokládá, že i zdravotně pojistný plán pro rok 2015 udrží vyrovnaný. Jak uvedl předseda správní rady Jiří Běhounek, rada schválila úpravy jednacího řádu, který zaručuje, že program a výpis usnesení jednání správní rady budou zveřejněny na internetových stránkách VZP.

Rada také schválila změny ve smluvní politice VZP. „Bude zveřejňován schvalovací proces, který bude zahrnovat dva odvolací stupně – na centrále VZP bude zřízena pracovní skupina pro odpověď, tzv. rozkladová komise,“ dodal předseda Běhounek.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?