Z Nemocnice Boskovice byl pro ztrátu důvěry odvolán jednatel

30. 10. 2015 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Boskovičtí radní odvolali bez udání bližších důvodů z funkce jednatele tamní nemocnice Dana Navrátila. Zařízení je majetkem města a vedl jej od dubna 2013. Již rok a půl je jeho náměstkem pro ekonomiku někdejší ministr zdravotnictví za ODS Tomáš Julínek.


Jednatel byl odvolán pro ztrátu důvěry, řekla ČTK starostka Boskovic Hana Nedomová (ČSSD). Navrátila odvolání překvapilo.

Valnou hromadu společnosti Nemocnice Boskovice tvoří rada města. Nedomová neuvedla, v čem členové valné hromady, tedy radní. spatřovali tak zásadní problém, že bylo nutné Navrátila nečekaně odvolat. „Podle zákona o obchodních korporacích není nutné v těchto případech uvádět důvod,“ řekla.

Starostka popřela, že by za odvoláním byly případné nesrovnalosti v účetnictví, špatné hospodaření nemocnice nebo jiné zásadní problémy spojené s její ekonomikou či péčí o pacienty. V pátek Nedomová převezme řízení boskovické nemocnice.

Navrátil ČTK řekl, že v úterý se účastnil obvyklého setkání s boskovickými radními k hospodaření nemocnice. Po něm odešel domů. „Ve středu mi paní starostka zatelefonovala s tím, že jsem odvolán pro ztrátu důvěry. Nic bližšího k tomu dosud nevím. V podstatě stále čekám na vysvětlení,“ uvedl.

Připomněl, že před dvěma měsíci nemocnici navštívil premiér Bohuslav Sobotka s ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem (oba ČSSD), kteří prý byli s ekonomikou nemocnice spokojeni.

Do konce listopadu vypíše radnice výběrové řízení na uvolněnou funkci, která by podle Nedomové mohla být obsazena počátkem příštího roku. Boskovická nemocnice kdysi hospodařila se ztrátami. Loni ale dosáhla zisku 5,5 milionu korun.

Boskovická nemocnice zaměstnává zhruba 500 lidí. Její součástí je také porodnice. Zařízení patří k největším nemocnicím v Jihomoravském kraji, a přestože jde o majetek města, je zařazeno mezi páteřní krajské nemocnice. Jeho zaměstnanci poskytují

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?