Z regionů: Nemocnice patří mezi nejlepší

17. 2. 2014 8:07
přidejte názor
Autor: Redakce
Horažďovice – Nemocnice následné péče v Horažďovicích už potřetí obhájila certifikát kvality udělený Spojenou akreditační komisí, který deklaruje vysokou kvalitu péče o pacienty v celém zařízení. Vedení nemocnice chce v nastoleném trendu i nadále pokračovat. Horažďovická nemocnice toto ocenění vlastnila řadu let jako jediné zdravotnické zařízení v Plzeňském kraji. Letos ale přibudou další nemocnice.


„Každý, kdo do nemocnice v Horažďovicích pravidelně jezdí, vidí, jak se za posledních šest let změnila, a to nejen co se vzhledu budov týče, ale i do vybavení, služeb a péče o pacienty. Nemocnice se stále rozvíjí, vylepšuje, pořizuje nové přístroje a hlavně, stará se o to, aby se zde pacienti cítili co nejlépe. O tom, že tomu tak je, svědčí i to, že zařízením jen za minulý rok prošlo více než tisíc pacientů. Veškeré dění v nemocnici sledujeme, a tak můžeme s klidným svědomím říci, že tato nemocnice si drží svoji úroveň a dokonce nastavený standard rok od roku zvyšuje,“ sdělil Deníku ředitel Spojené akreditační komise

František Vlček, který do rukou vedení nemocnice předal zmíněné ocenění. Horažďovická nemocnice je jedním ze šesti zdravotnických zařízení, jejichž vlastníkem je Plzeňský kraj.

„Jsem rád, že nemocnice znovu obhájila svůj certifikát, a to i v době nepříliš dobré pro zdravotnictví. Přes všechny krize a ekonomické problémy udrželi svůj chod, modernizují se, rozšiřují služby i kvalitu péče a hlavně, udrželi vyrovnané hospodaření, a to se dnes jen tak nevidí,“ informoval náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblast zdravotnicí a sociální péče Václav Šimánek.

Nemocnice akreditaci poprvé získala v roce 2007. Ta se obnovuje vždy po třech letech. „To že jsme znovu obhájili akreditaci, neznamená, že jsme udrželi kvalitu péče z předchozího období. Požadavky jsou totiž stále vyšší tak, jak rostou nároky pacientů,“ uvedl ředitel horažďovické nemocnice Martin Grolmus. Nemocnice chce ve zvyšování kvality i nadále pokračovat.

Zvyšují kvalitu

„Pacienti porovnávají služby nemocnic a srovnávají. Po otevření nového monobloku Klatovské nemocnice stouply nároky i na zlepšení služeb pro pacienty u nás. Už našim pacientům nestačily jen nové hřiště, bazén, rehabilitační centrum. Už jim nestačilo ani šest televizí, které jsme tu měli.

Teď je jich tu například 51. V nemocnici máme například 12 pokojů s vlastním WC a sprchou. Ostatní pacienti musejí využívat společné zařízení na chodbě, což chceme také v zájmu dalšího zkvalitnění služeb změnit. Letos a během příštího roku proto sociální zařízení vznikne na osmi dalších pokojích,“ dodal Grolmus.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?