Z regionů: Nemocnice Šternberk zateplí pavilon následné péče

26. 2. 2014 8:05
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice ve Šternberku na Olomoucku, která je členem zdravotní skupiny Agel, letos s pomocí státních dotací a příspěvku Olomouckého kraje investuje devět milionů korun do zateplení pavilonu následné péče. Díky této investici, která neomezí provoz nemocnice, by náklady za energie měly klesnout o 40 procent, řekla dnes ČTK mluvčí skupiny Agel Hana Szotkowská.


Zateplen bude celý pavilon následné péče včetně střechy a sklepních prostor. Položena bude i nová hydroizolace a po topné sezoně budou postupné výměna okna a dveře. Nakonec získá pavilon novou fasádu. „V rámci revitalizace dojde také ke kompletní výměně ústředního vytápění a k vymalování všech pokojů,“ podotkl Pavel Gottwald ze Středomoravské nemocniční, která šternberskou nemocnici provozuje.

Se zateplovacími pracemi by dělníci měli začít na jaře a nového vzhledu se pavilon dočká nejpozději o letních prázdninách. „Během prací nedojde k žádnému omezení provozu. Okna se budou měnit po jednotlivých pokojích. Ambulantních pacientů se rekonstrukce také nijak nedotkne,“ uvedla Szotkowská.

Zdravotní skupina Agel si od léta 2007 na 20 let od Olomouckého kraje pronajala kromě nemocnice ve Šternberku také prostějovskou a přerovskou nemocnici. V Nemocnici Šternberk bylo od té doby proinvestováno 90 milionů korun.

K největším investicím patřilo vybudování dialyzačního centra za osm milionů korun, nákup CT přístroje v hodnotě devět miliónů korun a výstavba lékárny za šest milionů korun, která byla otevřena loni v březnu. Letos nemocnice plánuje modernizovat porodnici za 22 milionů korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?