Z regionů: Nemocnici Třebíč povede Eva Tomášová, nahradí krizového manažera

29. 1. 2014 8:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Ředitelkou třebíčské nemocnice bude od 1. dubna Eva Tomášová, dosavadní vedoucí oddělení zdravotní péče krajského úřadu. O jejím jmenování včera rozhodla krajská rada. Tomášová ve funkci vystřídá krizového manažera Jana Ference, který tuto krajskou nemocnici ve druhém největším městě Vysočiny řídil od loňského května. Nyní odchází do důchodu. Podle vedení kraje pomohl stabilizovat personální i ekonomickou situaci nemocnice.


„Děkuji panu řediteli Ferencovi za jeho maximální profesionalitu a velké pracovní nasazení, se kterým přistoupil k ozdravení třebíčské nemocnice,“ uvedl hejtman Jiří Běhounek (za ČSSD). Tomášová byla jmenována do funkce na dobu neurčitou.

Předcházejícího ředitele nemocnice Leoše Dostála odvolala rada kraje z funkce koncem dubna 2013 s odůvodněním, že nebyl schopen vyřešit zhoršené hospodaření nemocnice, které v předcházejícím roce skončilo se čtrnáctimilionovou ztrátou.

Do výběrového řízení na ředitele nemocnice se nyní přihlásilo sedm lidí. Tomášovou doporučila třináctičlenná výběrová komise. Běhounek uvedl, že od nové ředitelky očekává pokračování stabilizace nemocnice. Nový management bude mít podle hejtmana rovněž za úkol zajistit restrukturalizaci nemocničních budov v návaznosti na plánovanou stavbu pavilonu chirurgických oborů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?