Za zkušenostmi do zahraničí

18. 5. 2015 10:08
přidejte názor
Autor: Redakce
Vždy jsem snila o tom, jak budu jednou cestovat po světě a poznávat nové kultury. Lákalo mě zkusit žít a pracovat v zahraničí, získat nové zkušenosti a zdokonalit se v angličtině. Chtěla jsem si také něco našetřit a pořídit si vlastní byt. V časopise jsem zahlédla inzerát společnosti G5 Plus, která zprostředkovává zdravotníkům práci v zahraničí. Zaujala mě nabídka možnosti pracovat v exotických zemích a příslib vysokého finančního ohodnocení. Bylo rozhodnuto.


Navštívila jsem informativní schůzku G5 Plus, kde jsem se dozvěděla spoustu zajímavých informací. Zkusila jsem si také napsat cvičný test z angličtiny a absolvovala jsem osobní rozhovor s konzultantkou, která mi na základě mého pracovního profilu navrhla plán mojí přípravy před odletem.

Následovala série vyplňování dotazníků, účast na různých kurzech, pohovory atd. Pak už jen podpis pracovní smlouvy a hurá za dobrodružstvím!

Bylo také fajn, že v G5 Plus mi zařídili veškeré potřebné formality a dokumenty, tudíž jsem nemusela obíhat ambasády a ministerstva. Dokonce obstarali i víza a letenku.

V zahraničí jsem pracovala v nemocnici na VIP oddělení a starala jsem se i o členy královské rodiny. Nemocnice se pyšní mezinárodně nejuznávanější akreditací Joint Commission International a tím, že zaměstnává vysoce kvalifikované pracovníky z mnoha zemí. Díky tomu mám doposud přátele skoro z celého světa.

Na oddělení jsem zastávala pozici tzv. Incharge, což je obdoba naší staniční sestry, a tak jsem k péči o pacienty přebírala zodpovědnost za chod celého oddělení. Zpočátku bylo náročné zvyknout si na nové prostředí, přístroje, pomůcky, jiné názvy léků a komunikovat celý den v angličtině, ale vše jsem nakonec zvládla.

Bydleli jsme v luxusním ubytovacím komplexu, kde byly k dispozici tenisové kurty, bazén, sauna, fitness či minimarket. Přestože jsem původně plánovala vycestovat jen na rok, nakonec jsem v přímořském městě Džidda strávila téměř šest let. V červnu už to bude rok, co jsem se vrátila domů, a musím říct, že se mi po tamním životě i přátelích stále stýská.

Díky pracovnímu pobytu v zahraničí se mi naskytla příležitost k cestování, které bych si jinak pravděpodobně nikdy v tak hojné míře nemohla dovolit.

Dovolenou jsem měla 2x ročně, celkem téměř dva měsíce, tudíž kromě návštěvy rodiny a přátel doma jsem si vždy zaletěla ještě do jiných zajímavých zemí.

Nad fotkami s nostalgií vzpomínám na všechny moje krásné zážitky a v současné době uvažuji o návratu zpět.

Další informace o práci v zahraničí pro zdravotníky najdete na www.g5plus.com.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?