Začala demolice bývalé chirurgie třebíčské nemocnice

6. 4. 2018 7:11
přidejte názor
Autor: Redakce
V areálu třebíčské nemocnice začala demolice bývalé chirurgie. Panelovou budovu z roku 1985 nahradí jednopatrový objekt pro magnetickou rezonanci.


Práce jsou součástí modernizace nemocnice, jejíž hlavní součástí byla výstavbou již fungujícího pavilonu chirurgických oborů. Byl dokončený v závěru roku 2017. Současně s chirurgií se bude bourat i bývalá transfuzní stanice a budova R u vjezdu do nemocnice, uvedl mluvčí nemocnice Petr Palovčík. Stará budova chirurgie s více než 150 lůžky poskytovala zázemí také pro ortopedii, intenzivní péči a oddělení ORL.

Investorem modernizace nemocničního areálu je Kraj Vysočina, který z rozpočtu uvolnil přes 425 milionů Kč. Kromě demoličních prací se v nemocnici také rekonstruuje budova bývalé porodnice. A podle letošního rozhodnutí kraje budou stavební práce pokračovat až do roku 2020.

Důvodem je výstavba nových operačních sálů, které měly být původně jen rekonstruovány. Nebylo by to ale možné bez jejich úplného uzavření. Proto se kraj rozhodl pro přístavbu a následnou přestavbu původních sálů, řekl už dřív náměstek hejtmana Vladimír Novotný (ČSSD). Hodnota přístavby nových sálů, vybavení a úpravy těch původních bude podle něho asi 198 milionů korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?