Záchranáři mají zlato z Izraele

19. 6. 2006 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Družstvo zdravotnické záchranné služby z Vysočiny vyhrálo mezinárodní mistrovství zdravotních záchranářů v Izraeli. Dvoudenní záchranářský maratón s deseti různě těžkými simulacemi konkrétních zdravotních zásahů prověřil nejen české zástupce, ale i posádky z Kanady, USA, Polska nebo Turecka...


Hned první disciplína - zásah -přivedl záchranáře do netypického, avšak reálného prostředí. Na loď uprostřed neklidného Galilejského jezera, kde parta záchranářů v barvách Vysočiny musela pomoci ženě, která zkolabovala. V dalších úkolech došlo i na pomoc při náhlém infarktu, hromadném neštěstí a podobně.

Izraelci se divili

Podle slov ředitele Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina Lukáše Kettnera se izraelští zdravotníci nejvíce zajímali o systém fungování zdravotní záchranné služby v našich podmínkách.

Překvapení vzbudilo především fungování letecké záchranné služby, která má v kraji Vysočina čistě civilní charakter, což není v Izraeli obvyklé.

Soutěž se konala minulý týden na severu Izraele. Záchranáři z Vysočiny dostali pozvání díky vítězství v soutěži Rallye Rejvíz 2006, která se konala koncem května ve Zlatých Horách v Jeseníkách. Tehdy porazili třiatřicet českých záchranářských týmů.

Právo

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?