Záchranka poptává servis sanitek odhadem za 20 milionů korun

22. 1. 2016 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Pražská záchranka poptává servis sanitek a dalších svých aut. Cenu za dva roky odhaduje na 20 milionů korun, výsledná vzejde z veřejné zakázky. ČTK to zjistila z oznámení ve věstníku.


Kromě přibližně 60 sanitek a 13 vozů osobních rychlé lékařské pomoci má záchranka ještě několik dalších speciálních aut, včetně kamionu Golem.

Zakázka je rozdělená na dvě částí. Jedna firma bude opravovat sanitky, druhá ostatní vozidla. Záchranka po nich podle oznámení zakázky požaduje „provádění komplexního pozáručního servisu, údržby a pozáručních oprav i oprav po dopravních nehodách sanitních a dalších vozidel včetně speciální zdravotnické nástavby“. Součástí tendru je i dodávka náhradních dílů a příslušenství.

Podle ročenky pro rok 2014 měla pražská záchranka 58 sanitek a 13 osobních aut, kterými k zásahům jezdí lékaři. Mezi speciální vozidla patří například sanitka pro přepravu pacientů na vozíku nebo s nadváhou, servisní automobil pro opravy či vyprošťování sanitek v terénu, dva malé elektromobily pro pohyb v úzkých uličkách centra, transportní vozidla až pro 12 lidí, dodávky inspektorů provozu nebo vozidlo koronera.

Novou veřejnou zakázku na servis vozidel chce v nejbližší době vypsat také městská policie. Za uplynulé čtyři roky utratila za opravy 237 vozidel, které používá, 94,3 milionu korun. Nově chce zaplatit za stejnou dobu maximálně 66 milionů. Naposledy vybírala Praha dodavatele na opravy vozidel v roce 2005.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?