Záchranka v Praze vypíše tendr na elektronickou dokumentaci

13. 4. 2016 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Pražská záchranka vypíše tendr na elektronickou dokumentaci zásahů. Teď musí záchranář vyplňovat hlášení v papírové podobě ve dvou kopiích, nově by mohl mít tablet či notebook. Nový systém by mohl fungovat ve zkušebním provozu od září příštího roku.


Novinářům to řekl ředitel Zdravotnické záchranné služby Praha Petr Kolouch, finanční hodnotu tendru neuvedl.

V současné době lékaři a záchranáři vyplňují dva formuláře v papírové podobě, jeden předají spolu s pacientem nemocnici, druhý se archivuje na záchrance. Poté ještě vyplní výjezd do účtovacího programu pro zdravotní pojišťovny. Nově by měli všechno vyplňovat jednou, do tabletu nebo notebooku.

„Bohužel nestačí naši práci jen vykonávat, ale nezbytnou součástí je dokumentovat naši činnost. Administrativní zátěž, která je k práci záchranářů ještě přičtena, je na hraně jejich akceptovatelnosti a je to sledované i odborovou organizací,“ uvedl Kolouch.

Praha tak chce dohnat záchranné služby v jiných krajích, kde si podobné systémy pořídili za peníze z evropských fondů. Na ty ale Praha nedosáhne, záchranka je tak bude platit z vlastního rozpočtu, potažmo z příspěvku města.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?