Zajímavé www stránky – medicínské portály

30. 6. 2014 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce

Informací o zdravotnictví, medicíně či životním stylu je na českém i zahraničním internetu nepřeberné množství. Specializované webové portály tyto informace shromažďují, kategorizují a předkládají svým čtenářům. Některé oblíbené jsme v našem seriálu představili již v minulosti, dnes navštívíme další weby.




MD Express

www.mdexpress.com Tento internetový portál využívají hlavně lékaři ve Spojených státech amerických, kterým na jednom místě přináší přehled aktuálních článků se zdravotnickou tematikou publikovaných v různých amerických tiskovinách včetně denního tisku (New York Times, Forbes, CNN, The Wall Street Journal a mnoho dalších).
Užitečnou funkcí, kterou web disponuje, je rozsáhlý seznam odkazů na další internetové stránky, které se zabývají medicínou, včetně webů odborných společností, databází doporučených postupů či výzkumných projektů. Dále jsou k dispozici mezinárodní klasifikace nemocí (ICD-10 neboli MKN-10), kalkulátory a vyhledávač v různých databázích. Nechybí ani další zajímavé informace z některých nemedicínských odvětí (encyklopedie, převodník měn, telefonní seznam a další).

Medical Matrix

www.medmatrix.org Medical Matrix je internetový projekt, který shromažďuje velké množství zdravotnických informací rozčleněných do několika obsáhlých tematických skupin. Jedná se například o podrobný přehled učebních textů sloužících pro vzdělání v základních teoretických, preklinických i klinických oborech.
V další části webu je velké množství odkazů na různé internetové projekty rozdělené podle medicínských specializací, například neurolog tu najde odkazy na elektronické verze různých oborových časopisů, praktické příručky obsahující důležité informace pro běžnou klinickou praxi, guidelines, kazuistiky a mnoho dalšího. Každý odkaz je autory webu řádně indexován stran jeho kvality, odkazy navíc procházejí pravidelnou kontrolou a aktualizací.

eHealhNews

www.ehealthnews.eu První evropský portál shromažďující aktuální informace ve zdravotnictví. Tak zní anonce na uvedený web, který disponuje výběrem zajímavých článků z evropských zemí, často ve vztahu ke zdravotnictví a Evropské unii.

MedPage Today

www.medpagetoday.com Dalším alternativním zdrojem k vyhledání aktuálních novinek může být portál MedPage Today spravovaný týmem odborníků z Pensylvánské univerzity. Nabízí množství článků a videoprezentace, které mapují aktuální celosvětové dění ve zdravotnictví.

Free Medical Books

www.freebookcentre.net/ medical_text_books_journals/ medical_text_books_online.html Návštěvou tohoto portálu získáte přístup k mnoha volně dostupným učebním textů většiny medicínských oborů, byť v některých případech jde i o knihy, které mají hlavně historický význam. Seznam učebnic je doplněn o další zajímavé odkazy s medicínskou tématikou.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?