Zastupitelé schválili pět milionů pro Nemocnici Na Františku

16. 9. 2016 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Pražští zastupitelé schválili přidělení pěti milionů korun Nemocnici Na Františku zřizované městskou částí Praha 1. Loni nemocnice hospodařila s rozpočtem 332 milionů korun, skončila ale téměř deset milionů ve ztrátě. Dotaci Praha dává každým rokem, uvedl pražský radní pro zdravotnictví Radek Lacko (ANO).


Hlavní město má v letošním rozpočtu na podporu lůžkové péče 30 milionů korun. Nemocnici Na Františku podporuje kvůli vysokému počtu úrazů a náhlých zdravotních komplikacím pacientů v centru města. Žádost o dotaci podepsal místostarosta Prahy 1 Daniel Hodek (ČSSD), který je zároveň radním hlavního města pro sociální věci.

Nemocnici je jako jediná v Praze provozovaná městskou částí. Dlouhodobě má problémy s financováním, loni byla ve ztrátě 9,6 milionu korun. Rozdíl doplatila městská část, která nemocnici letos dala také z rozpočtu 34,6 milionu korun na provoz.

Loni nemocnice předložila plán, který jí měl ušetřit 20 milionů korun ročně. Zrušila 20 lůžek interny, 15 lůžek na chirurgii a úplně uzavřela lůžkovou část neurologie.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?