Zdeněk Škromach přislíbil podporu nemocnici v Broumově

27. 6. 2001 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Pomoc při získávání financí na stavbu nové Broumovské nemocnice přislíbil v těchto dnech přednostovi Okresního úřadu v Náchodě Lubomíru Šmídovi předseda parlamentního výboru pro sociální politiku a zdravotnictví Zdeněk Škromach. "Předseda Škromach velmi dobře zná špatný technický stav nemocnice v Broumově, proto přislíbil...


Náchod - že se nám bude snažit pomoci zajistit finance ze státního rozpočtu již na rok 2002. Dále uvedl, že situace je složitá a z tohoto důvodu bude výsledek znám až po projednání státního rozpočtu,“ řekl Šmída k jednání.

„Z původních dvou počítáme už pouze s jednou výhodnější alternativou,“ doplnil přednosta:

„A to s výstavbou nového nemocničního areálu v sousedství dosavadního objektu.“ Náklady jsou vyčísleny na 190 miliónů a provoz nemocnice nebude omezen. S tím souhlasí i město.

„Broumovská nemocnice je pro místní občany velmi důležitá vzhledem k těžké dopravní dostupnosti Náchoda z této lokality,“ uvedl přednosta jeden z důvodů, proč usiluje o zachování zařízení. Dále připomenul, že téměř každý týden jezdí rodiče s nemocnými dětmi do okresního města Náchoda.

„Pro rodiče i pro ostatní občany je velmi těžké opustit na celý den zaměstnání a jezdit do nemocnice vzdálené třicet kilometrů,“ uzavřel Šmída.

Hradecké noviny, 27.6.2001

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?