Zdravohrátky lákají studenty do středních zdravotnických škol

30. 10. 2017 7:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Pardubický kraj zahájil sérii propagačních akcí, kterými chce zvýšit zájem o studium ve svých čtyřech středních zdravotnických školách. Projekt nazvaný Zdravohrátky má za sebou premiéru, která se uskutečnila ve Střední škole zdravotnické a sociální Chrudim.


Zájem byl vysoký, zúčastnilo se přes 70 žáků devátých tříd, což dvojnásobně přesahuje kapacitu prvního ročníku chrudimské školy, řekl manažer projektu Vladimír Zemánek. „Bylo tam i šest kluků. Jeden chce dělat řidiče záchranky, je u dobrovolných hasičů a už perfektně ovládá první pomoc,“ uvedl Zemánek.

Zdravohrátky se uskuteční v každém ze čtyř okresů, což kopíruje rozmístění středních zdravotnických škol. Organizátoři na ně autobusem svážejí jen vybrané žáky, kteří o obor projevili reálný zájem, celé třídy se plošně nezúčastňují. Ve Střední škole zdravotnické ve Svitavách bude akce 15. listopadu, 29. listopadu v Ústí nad Orlicí a 13. prosince v Pardubicích. Zdravotních sester je v regionu i České republice trvalý nedostatek.

Pardubický kraj již pět let pořádá také propagační akce Technohrátky. Jejich pomocí se snaží zaujmout žáky základních škol a nasměrovat je k technickým a přírodovědným oborům a odborným školám. Díky tomu je zájem o tříleté učební obory setrvalý a neklesá. Na Technohrátky hejtmanství ročně vydává asi 1,7 milionu korun včetně DPH. Zdravohrátky budou stát letos 400.000 korun.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?