Zdravotní pojišťovna roku 2015 podle ambulantních lékařů

23. 11. 2015 8:23
přidejte názor
Autor: Redakce
Společnosti HealthCare Institute a CompuGroup Medical vyhlásily dílčího vítěze soutěže „Zdravotní pojišťovna roku 2015“, na základě hlasování ambulantních lékařů, u nichž zvítězila Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra následovaná Všeobecnou zdravotní pojišťovnou (VZP) a Českou průmyslovou zdravotní pojišťovnou.


Již v červnu byly pojišťovny pod drobnohledem managementu českých nemocnic, u nichž zvítězily Zaměstnanecká pojišťovna Škoda, Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR a VZP. Výsledky žebříčku hodnocení pojišťoven ze strany pojištěnců a pacientských organizací budou známy v nejbližších dnech.

Kritéria hodnocení ze strany ambulantních lékařů zahrnovala kvalitu vzájemné komunikace a dodržování dohod, zavádění inovativních léčebných výkonů a kvality péče do úhrad a kvalita elektronické komunikace a portálu a úroveň marketingové prezentace se zaměřením na preventivní programy.

Jak uvedl ředitel HealthCare Institute Daniel Vavřina, cílem hodnocení pojišťoven je poskytnout ucelený obraz o službách, které zdravotní pojišťovny poskytují a pomoci se snadněji zorientovat v této oblasti. „Již 10 let se zabýváme hodnocením nemocnic a množí se nám dotazy, jak vybrat vhodnou nemocnici a zdravotní pojišťovnu. V této oblasti se lidé nejčastěji zajímají o nabídku preventivních programů pro sebe a svou rodinu a také to, na kterou nemocnici a pojišťovnu se mají obrátit v případě řešení zdravotního problému nebo zákroku,“ uvedl ředitel HealthCare Institute Daniel Vavřina.

Anketa probíhala elektronicky prostřednictvím Ambulantních informačních systémů, které provozuje CompuGroup Medical ČR. „Využili jsme naši možnost komunikovat elektronicky online s více než 14.000 praktickými lékaři a ambulantními specialisty (více než 70% celkového počtu v ČR). Výzkum, který jsme realizovali, je v ČR jedinečný svým rozsahem,“ uvedl marketingový ředitel CompuGroup Medical Ivan Dvořák.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?