Zdravotnická skupina EUC koupila Mephacentrum v Ostravě

18. 10. 2017 7:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Zdravotnická skupina EUC koupila polikliniku Mephacentrum v Ostravě-Porubě. EUC to oznámila v tiskové zprávě. Cenu transakce nezveřejnila.


V soukromém Mephacentru působí lékaři v 28 odbornostech, včetně mamocentra, laboratoří, špičkové diagnostiky a vlastní lékárny. „Všude, kde již působíme, péči rozvíjíme a snažíme se ji koncentrovat pod jednu střechu tak, aby byla dostupná a na vysoké úrovni. Což oceňují naši klienti a také lékaři a veškerý personál. Mephacentrum patří mezi nejlepší ambulantní zdravotnická zařízení v ČR a tyto naše hodnoty zcela naplňuje,“ uvedl ředitel EUC Václav Vachta.

Skupina EUC (dříve Euroclinicum) patří k největším nestátním poskytovatelům ambulantní péče v Česku. přes vlastněné firmy provozuje polikliniky, laboratoře, lékárny a také nemocnice ve Frýdlantu a Zlíně. V Ostravě už má od roku 2016 většinový podíl ve specializovaných CGB Laboratořích. EUC uvádí, že má asi 1500 zaměstnanců a loni poskytla péči 1,14 milionu pacientům. Obrat skupiny, který je tvořen poskytováním zdravotní péče, vzrostl z 1,87 miliardy na 2,15 miliardy korun. Skupinu EUC vlastní investiční fond Tuffieh Funds, který založil současný předseda dozorčí rady Jan Blaško.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?