Zdravotnická zařízení představí v Olomouci nabídku zaměstnání

4. 3. 2020 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Několik desítek zdravotnických zařízení se příští týden v úterý zúčastní v Olomouci veletrhu pracovních příležitostí ve zdravotnictví, na kterém studentům představí podmínky pro jejich případnou profesní dráhu. Součástí akce v olomouckém BEA centru bude doprovodný program či přednášky zaměstnavatelů. Řekl to organizátor veletrhu a student medicíny Ondřej Česák.


"Přijede rekordních 32 zdravotnických zařízení z širokého okolí, dohromady zastupujících přes 75 nemocnic," uvedl Česák. Návštěvníci z řad studentů medicíny, bakalářských i magisterských nelékařských studijních programů nebo zdravotnických oborů si podle něj budou moci udělat přehled o aktuální situaci na zdravotnickém trhu práce a lépe se tak zorientovat ve stovkách nabídek.

Zaměstnavatelé z řad zdravotnických zařízení podle Česáka chtějí zaujmout studenty už při studiu a nalákat je na svá pracoviště na stáž, odbornou praxi nebo na nabídku stipendijních programů. "Veletrhem se snažíme přispět k personální stabilizaci nemocnic. Rádi bychom jim pomohli oslovit ty stovky zdravotníků, kteří každoročně studium ukončí a hledají uplatnění," podotkl Česák.

Uchazeči se nyní podle Česáka nezajímají jen o plat, ale i o benefity, velikost úvazku či pracovní kolektiv. V případě lékařů pak hrají při rozhodování o budoucím zaměstnání důležitou roli také podmínky specializačního vzdělávání a míra dohledu na pracovišti.

Doprovodný program olomouckého Veletrhu práce ve zdravotnictví připravili organizátoři ve spolupráci se Studentským kariérním a poradenským centrem UP a zaměstnavateli. "Návštěvníci si vyzkouší chirurgické a laparoskopické šití, artroskopii nebo specializovanou péči o rány. Chybět nebude ani fotografování na životopis nebo zábava ve formě virtuální reality," dodal Česák.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?