Zdravotnictví: Jednoznačně vede Ústí

26. 8. 2014 8:09
přidejte názor
Autor: Redakce
V úrovni a rozsahu zdravotnické péče jasně vede Ústí nad Labem. Tamější Masarykova nemocnice, která koordinuje veškerou zdravotní péči v Ústeckém kraji a spolupracuje s okresními nemocnicemi, má více specializovaných oddělení, lůžek i zaměstnanců.


„V budoucnu bychom z ní chtěli vytvořit plnohodnotnou univerzitní nemocnici, abychom se mohli podílet i na výuce lékařů, ne pouze sester. Ve spolupráci s Univerzitou J. E. Purkyně jsme už založili několik nových klinik,“ říká mluvčí Krajské zdravotní Jiří Vondra.

Ústecká nemocnice se pyšní špičkovým kardiologickým, gynekologicko­porodnickým a očním oddělením. Unikátní je také neurologická klinika a klinika urologie a robotické chirurgie.

Teplická nemocnice je sice menší, ale i v ní najdeme profesionální pracoviště. Žádná nemocnice v kraji se jí nevyrovná gastroenterologickým oddělením, které se zaměřuje na nemoci trávicího traktu, a RS centrem pro pacienty s roztroušenou sklerózou.

„Zdejší RS centrum je na nejvyšší úrovni, má celorepublikovou pověst. Léčí se tam pacienti z celého Ústeckého kraje, ale i z těch okolních,“ zdůrazňuje Jiří Vondra. Teplice jsou proslulé i nejstaršími českými lázněmi. Léčí se tam kardiovaskulární choroby, poruchy pohybového ústrojí, cévní a nervová onemocnění.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?