Žena v Praze odešla z nemocnice s tuberkulózou, hledá ji policie

1. 9. 2015 8:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Policie hledá ženu jménem Maria Kaleva, která v pátek odešla z nemocnice v Praze 4 s tuberkulózou vysokého stupně nakažlivosti. Je možné, že se pokusila odjet z České republiky. Policie zveřejnila fotografii hledané a varovala, že kdokoli by s ní přišel do kontaktu, hrozí mu nákaza a měl by jít k lékaři. Žena


je podezřelá z trestného činu šíření nakažlivé lidské choroby z nedbalosti. Na webu to uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Fotografii najdete ZDE.

Jednačtyřicetiletá hledaná žena bulharské státní příslušnosti je vysoká mezi 155 a 170 centimetry. Má hubenou postavu a černé vlasy. Policie má podle Hulana nyní k dispozici jen poměrně nekvalitní kopii fotografie ženy a snaží se z Bulharska získat její reálnější podobenku.

Hledaná žena při hospitalizaci neuvedla adresu ani kontaktní údaje, z nemocnice odešla asi po 12 hodinách.

„Po celou dobu hospitalizace komunikovala pouze v rodném jazyce. Prvotní zjištění vypovídají o tom, že by se hledaná mohla pokusit vycestovat z České republiky, nicméně dokud tato domněnka nebude relevantně potvrzena, musíme pracovat s tím, že se stále zdržuje na našem území,“ uvedl mluvčí. Informace o ženě mohou lidí telefonovat na tísňovou linku 158.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?