Zisk Roche díky finančnímu zisku a lékům na předpis silně vzrostl

22. 7. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Pololetní zisk švýcarské farmaceutické společnosti Roche, která je největším světovým producentem léků na rakovinu, se téměř zdvojnásobil na 2,83 miliardy švýcarských franků (1,84 miliardy eur). Za oživením stál hlavně jednorázový finanční zisk a růst prodeje léků na předpis...


BASILEJ - oznámil včera předseda a generální ředitel společnosti Franz Humer.

Provozní zisk bez zahrnutí mimořádných položek a odpisů nehmotného jmění stoupl o 31 procent na 3,71 miliardy franků. Analytici dotazovaní agenturou Reuters očekávali v průměru čistý zisk 2,4 miliardy a provozní zisk 3,4 miliardy franků.

Tržby skupiny z běžných operací, které zahrnují také diagnostickou divizi, se zvýšily o 13 procent na 14,63 miliardy CHF. Prodej léků na předpis stoupl o 15 procent na 10,6 miliardy. Tržby diagnostické divize vzrostly o devět procent na 3,9 miliardy franků. Roche je v oblasti diagnostiky světovou jedničkou.

Roche byla dříve považována za problémovou společnost mezi evropskými farmaceutickými firmami. Nyní je však její obchodní hodnota ve srovnání s konkurencí mnohonásobně vyšší. Mezi elitu firmě pomohlo množství nových výrobků, ale také podíl ve firmě Genentech a v japonské farmaceutické skupině Chugai, napsala agentura Reuters.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?