Zlínská nemocnice již propustila několik pacientů po salmonelóze

19. 3. 2019 8:39
přidejte názor
Autor: Redakce
Zlínská nemocnice již propustila několik pacientů, kteří tam prodělali salmonelózu, do domácí péče. Problémy se na konci minulého týdne objevily u tří desítek lidí, pacientů i zaměstnanců nemocnice. V nemocnici už zůstává jen 12 pacientů plus jeden hospitalizovaný zdravotník, kteří měli zažívací potíže, řekl mluvčí nemocnice Egon Havrlant.


"Ze čtyř pacientů na dětském oddělení tam zůstávají jen dva, dva už jsou v domácí péči. Ze 17 pacientek na gynekologicko-porodnickém oddělení zůstává v naší péči deset pacientek, sedm již bylo propuštěno," uvedl Havrlant. U dvou pacientů na urologii se podle něj salmonelóza nepotvrdila.

Zažívací potíže měla také desítka zaměstnanců, hospitalizovaný je jen jeden, zbytek se léčí doma.

Nemocnice postižené pacienty léčí standardně podáváním infuzí. U některých pacientek na gynekologicko-porodnickém oddělení byl průběh onemocnění závažnější a bylo třeba nasadit antibiotickou léčbu. "Účinkovala naštěstí poměrně rychle," uvedl Havrlant. Novorozenců se nákaza nedotkla.

Informaci o zdroji nákazy by měla nemocnice získat od hygieniků v úterý. Hygienici již dříve uvedli, že mohlo jít o kuře s rýží, které se podávalo ve čtvrtek k obědu.

Nemocnice hned v pátek zavedla zvýšený hygienický režim, pacienti s obtížemi byli izolování od ostatních hospitalizovaných. O víkendu se dezinfikovala nemocniční kuchyně a skladové prostory.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?