Zlínská nemocnice opravila pavilon a přestěhovala tam DIOP

13. 9. 2016 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Krajská nemocnice T. Bati opravila šestý pavilon a přestěhovala do něj lůžkové oddělení dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče (DIOP). Z původních osmi lůžek, která mělo oddělení v budově Centra klinické geriatrie, jich má nyní 11, řekla ČTK mluvčí nemocnice Karla Havlíková.


„Přestěhováním jsme získali pro pacienty větší, komfortnější prostory. K dispozici je zde také prostorná koupelna pro ležící pacienty s mycím lůžkem, což usnadní práci ošetřujícímu personálu,“ uvedla Terezie Koníčková, vrchní sestra anesteziologicko-resuscitačního oddělení, pod které DIOP patří.

Při rekonstrukci se upravovaly pokoje, dělaly se nové rozvody elektřiny a upravovaly kyslíkové rozvody. Výši investice nemocnice nesdělila. „Opravu pavilonu nemocnice hradila ze svých zdrojů,“ uvedla mluvčí.

DIOP je určeno pacientům, kteří vyžadují dlouhodobější léčbu a rehabilitaci po stabilizaci kritického stavu. „To znamená, že jejich stav již nevyžaduje umělou plicní ventilaci, ale stále je nutná intenzivní ošetřovatelská péče o dýchací cesty. Tím se rozumí například pravidelná toaleta dýchacích cest, oxygenoterapie, odsávání,“ uvedla mluvčí.

„Cílem poskytované péče je zajištění přechodu pacientů z oddělení následné intenzivní péče a ARO - jednotky intenzivní péče do zařízení následné péče či domácí péče,“ uvedl primář ARO Tomáš Gabrhelík. V šestém pavilonu funguje ještě ambulance oddělení plastické chirurgie, ta však využívá prostory, které se nerekonstruovaly.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?