Znojemská nemocnice dostane 25 milionů na nové přístroje

8. 8. 2016 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice Znojmo pořídí nové přístroje za 25 milionů korun, které letos dostane od ministerstva zdravotnictví. Bude jich kolem patnácti, řekl ČTK ředitel nemocnice Miroslav Kavka. Podle něj se výměnou nahradí některé zastaralé stroje za nové stejného typu, nemocnice ale pořídí i novinky, které jí zatím chybějí.


Novinkou bude například laparoskopický přístroj 3D. „Když operujeme břicho, máme plošný obraz. S novým přístrojem si stejně jako v kině nasadíme brýle a budeme vidět břicho prostorově. Bude to jedna z nejvíce moderních věcí, kterou budeme mít k dispozici,“ uvedl Kavka.

Nemocnice pořídí i další přístroje. „Kromě laparoskopických to budou také přístroje na patologickou anatomii, jsou tam ale také například endoskopy na rentgenové nebo ultrazvukové pracoviště,“ řekl Kavka. Podle něj už jsou peníze z ministerstva zdravotnictví pro nemocnici schválené. „Musí to jít však cestou Jihomoravského kraje jako našeho zřizovatele,“ dodal ředitel.

Kromě toho čeká nemocnici v budoucnu další část rekonstrukce za miliony korun. Dotkne se například lůžkové části. Loni skončila v zařízení rekonstrukce traktu s operačními sály zhruba za 300 milionů korun, z nichž asi třetina připadla na přístrojové vybavení. Nemocnice ročně provede kolem 9000 operací. Pracuje v ní přes 1000 zaměstnanců.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?