ZZS na Vysočině uspořádala konferenci pro zdravotníky

19. 5. 2014 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce

Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina uspořádala pro zdravotníky ze svého kraje odbornou konferenci, jejíž součástí bylo i praktické školení resuscitačních technik.




Akce byla organizována za podpory města Velké Meziříčí a Nemocnice Sv. Zdislavy v Mostištích. Konference poskytla informace z oblasti robotické chirurgie a práce ZZS.

Dobré propojení zdravotních služeb

„První ročník akce se soustředil především na kazuistiky, v rámci druhého ročníku byla konference doplněna o setkání na půdě Nemocnice sv. Zdislavy v Mostištích, aby bylo záchranářům přiblíženo fungování nemocnice a naopak. Jedná se o odbornou vzdělávací akci, která je hodnocena kredity jak pro lékaře, tak pro nelékařský zdravotnický personál,“ uvedl primář oblasti Nové Město na Moravě ZZS Kraje Vysočina Milan Korsa.

Projekt Kryštůfek

Konference se zúčastnilo celkem 123 návštěvníků. Odborný program byl zahájen přednáškou o projektu „Kryštůfek“, která seznámila posluchače s hračkou pro děti, jež je využívána k navázání kontaktu s malými pacienty při ošetření zdravotníky ZZS. Přítomní zdravotníci si také mohli vyzkoušet nácvik základní neodkladné resuscitace, zajištění dýchacích cest a seznámení se s přístrojovým vybavením záchranných vozů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?